Information om fortrydelsesret.

Hvis du fortryder et køb hos os, er det forbrugeraftaleloven, der gælder. Vi ønsker, at håndteringen skal være så enkel som mulig for begge parter. Ved fortrydelse af et køb har sælger og køber nogle forpligtelser, der skal følges inden for forbrugeraftalelovens bestemmelser. Vi sender information til alle vores privatkunder via e-mail om forbrugeraftaleloven og fortrydelsesformularen ved hvert køb, der foretages hos os.

Hvis du fortryder et køb, er det vigtigt at bemærke, at kunden selv skal dække fragtomkostningerne ved returnering. Recirk ApS kan assistere med at organisere fragten, men omkostningerne vil blive pålagt kunden. Alternativt kan kunden returnere produktet personligt til vores adresse, som vil blive angivet senere.

Vi anbefaler at tage godt vare på den originale emballage, hvis man ønsker at returnere varen.

Her er nogle vigtige uddrag fra forbrugeraftaleloven:

Fortrydelsesretten betinger, at kunden selv bærer omkostningerne (jf. Forbrugeraftaleloven § 9, stk. 2). Hvis varerne ikke kan returneres med normal post, anbefaler vi PostNord.dk for mere info og gennemførelse af returnering af større pakker. Hvis forbrugeren udtrykkeligt har valgt en anden type levering, er dette en omkostning, der bæres af kunden (jf. Forbrugeraftaleloven § 24).

Fortrydelsesretten kan ikke gøres gældende for lyd- eller billedoptagelser eller computerprogrammer, hvor forbrugeren har brudt forseglingen eller modtaget datafiler på egen server, eller hvor licenskode/-information er gjort tilgængelig (jf. Forbrugeraftaleloven § 18, stk. 2, nr. 9 og 13).

Fortrydelsesretten betinger, at meddelelse er givet til sælgeren inden 14 dage efter at leveringen er modtaget (jf. Forbrugeraftaleloven § 19). Forbrugeren skal uden unødig forsinkelse, og senest 14 dage fra meddelelse om fortrydelsesretten er blevet givet, sende varerne tilbage (jf. Forbrugeraftaleloven § 20).

Fortrydelsesretten giver erhvervsdrivende ret til at pålægge kunden en værdiforringelse, hvis produktet er blevet brugt mere end nødvendigt for at fastslå varens art, egenskaber og/eller funktion (jf. Forbrugeraftaleloven § 22).

Fortrydelsesretten gælder kun ved forbrugerkøb. Fortrydelsesretten kan derfor ikke benyttes af virksomheder eller andre, der har handlet som led i erhvervsvirksomhed (jf. Forbrugeraftaleloven § 2).

Aktiv handling

Det kræver en aktiv handling* fra dig på en sådan måde, at der ikke er nogen tvivl om, at du gør brug af din fortrydelsesret. Med en aktiv handling kan vi behandle sagen hurtigt og effektivt for begge parter, iht. forbrugeraftaleloven (* ref. 14 dages fristen nævnt i forbrugeraftaleloven § 12).

Hvordan fortryder jeg, før ordren er sendt fra vores lager?

Kontakt vores kundeservice og bed om at få hele ordren slettet, eller send en e-mail til [Recirk ApS' e-mailadresse]. Hvis en af disse instanser bekræfter, at ordren er slettet, har du fortrudt.

Hvordan fortryder jeg, før ordren er hentet på udleveringsstedet?

Kontakt vores kundeservice eller send en e-mail til hello@recirk.com for at få registreret en fortrydelse. Du behøver ikke at foretage dig noget over for udleveringsstedet. Når ordren kommer tilbage til os, vil den blive krediteret i sin helhed.

Hvordan fortryder jeg, efter ordren er hentet?

Du kan fortryde købet på 2 forskellige måder.

1. Du kan udskrive den forudfyldte fortrydelsesformular, der var vedlagt i e-mailen, og returnere til den angivne adresse. Hvis du ikke har e-mailen, kan du udfylde dette [fortrydelsesformular link].

2. Du kan kontakte vores kundeservice for at få registreret din fortrydelsesretur.

** Betalingsmåde og tilbagebetaling

Kontant ved afhentning Overføres til ønsket bankkonto.
MasterCard & VISA Tilbageføres til kortindehavers konto
Klarna faktura Krediteringen udstedes til Klarna
Gavekort Gavekortet krediteres. Værdien tilbageføres til det oprindelige gavekort
Betalingsudsættelse Krediteres kundens konto

Beløbet vil blive tilbageført til den angivne bankkonto inden for 7 arbejdsdage efter at fortrydelsesfristen er meddelt.

Passiv handling

Hvis du ikke afhenter ordren og i øvrigt forholder dig helt passiv, vil dette ikke give os nogen indikationer på, hvorfor pakken ikke er hentet. Du vil da ikke have opfyldt kravene, der stilles til dig i henhold til forbrugeraftaleloven § 13 og § 14, og mister dermed retten til at ophæve aftalen. Når ordren kommer tilbage som uafhentet, vil den blive krediteret i sin helhed, og varerne lagt tilbage på lager. Vi vil sende en separat

 

Senest opdateret: 13.09.2023